Drinks

Mint Julep

Klassiek drankje dat geserveerd wordt op de Kentucky Derby paardenraces begin mei.

Ingrediënten:

Suiker, bourbon (Jack Daniels, Four Roses,…), munt en ijs

Makkelijke manier:

Voeg gelijke volumes suiker en water samen in een pan. Zet op een klein vuur tot de oplossing kookt (niet roeren). Draai  het vuur uit en voeg verse takjes marokaanse munt toe. Als de siroop lichtjes groen kleurt en voldoende naar munt geurt, neem je de verwelkte munt eruit. Zeef en laat afkoelen.

Meng 1 maat muntsiroop met  1 maat bourbon en serveer over ijsblokjes. Laat even staan, zodat de ijsblokjes wat kunnen smelten. Roer nog even om en serveer met een vers takje munt.

Moeilijkere manier:

Maak suikersiroop van gelijke volumes water en suiker. (zoals hierboven, maar zonder de munt).

Doe in een stevig glas 1 maat siroop, een halve maat bourbon en een tweetal takjes munt. Muddle (= stampen met een houten stamper). Vul een glas voor 1/3 met crushed ijs en 1/3 ijsblokjes en giet er een half maatje bourbon over.  Zeef anderhalve maat van het mengsel met munt in het glas.
Serveer met een vers takje munt.

De moeilijkere manier geeft meer controle over de verhoudingen en de sterkte van de muntsmaak (afhankelijk van hoe grondig je de muddle gebruikt).

 

 

Pitt-Master

thanks to Pittcue BBQ Restaurant London for the inspiration

1 Jigger Jack Daniels
1 Pony citroensap
1 Pony suikersiroop
1 scheut Angostura bitters

Shaken met ijs en on the rocks inschenken

Aftoppen met ongeveer 1 Jigger Ruby Port en afwerken met een Maraschino kers.

Pitt-master collage