Rund

Irish Roast Beef

Ingrediënten:
1.5 kg Ierse Rosbief
uw favoriete rub
Recept:

Rub de rosbief enkele uren op voorhand met de rub of kruid naar smaak met peper en zout.  De rosbief in vershoudfolie inpakken en in de koelkast laten rusten tot ongeveer een uurtje voor het bereiden.

15Maak de BBQ klaar om indirect te garen.  Zorg ervoor dat het vlees niet direct boven de warmtebron komt te liggen.  Eventueel kan je een schaal met water of wijn onder het vlees plaatsen.  Verwarm de BBQ tot een 140°C.

Plaats de rosbief op de BBQ met een temperatuursonde tot in de kern van het vlees.  Bak gedurende 1 à 2 uur, afhankelijk van het gewicht van het stuk vlees.   Wanneer de kerntemperatuur 47-48°C bedraagt (saignant), haal je het stuk van de BBQ en wikkel het in een aluminiumfolie om nog minstens een kwartier ondersteboven te rusten.  Zo kunnen de sappen in het vlees zich herverdelen, en krijg je straks een egale kleur.  Voor een cuisson ‘à point’ streef je naar een kerntemperatuur van 51°C.

Snij het vlees steeds tegen de richting van de vezels, dit maakt het vlees makkelijker te kauwen.  Vraag eventueel aan jouw slager om een klein sneetje te maken in de juiste richting, wanneer je het vlees afhaalt.

Snij in fijne snedes en dien op met een voorverwarmde schaal.

 

Smakelijk!

Wil je een receptje voor een goeie rub?  kijk dan bij onze rubriek ‘sauzen en rubs’