Varken

Fatty

Ingrediënten:

2 kg gemengd gehakt varken/rund
2 groene paprika’s
2 grote uien
Italiaanse kruidenmengeling (BvLa Spezia® van Verstegen )
BBQ kruiden
300g gerookt spek in dunne sneden
Parmezaan
75g kaas in kleine blokjes

Recept:

Snij de ui en paprika in fijne brunoise.

Bak de uien glazig in wat boter, voeg de paprika toe, kruid met kruidenmengeling en peper. Als de groenten zacht zijn laat je ze afkoelen.

Leg het gehakt op een groot stuk bakpapier en rol het uit tot een vierkant van een 3-tal cm dikte.  Bestuif met BBQ-kruiden en rasp een laagje parmezaan over het volledige oppervlak.

Leg de groenten en de blokjes kaas op het gehakt vierkant.

Weef de sneden spek tot een matje.

Rol het gehakt op. Rol vervolgens de gehaktstaaf in het spek (eventueel diagonaal) en bestrooi met BBQ-kruiden. Bak af op 150°C gedurende 1,5 uur (kerntemperatuur 60°C).